SATA News


05.04.2011

A művészet és a fejvédő sisak találkozása

René Turrek (33) világszerte ismert graffitiművész. René Turrek már iskolás kora óta fogékony a színekre és a művészetre. 16 évesen magához vonzotta az “illegális festékköd”, de szerencsére idejében ki tudott kerülni ebből a miliőből.

A graffiti művészete (www.graffitikunst.net) azonban nem hagyta nyugton: 

Hobbiját foglalkozássá fejlesztette. Kezdetben mindennapinak számított nála a kilincselés, de már első szárnypróbálgatásai során megörökíthette egyik művét az USA-ban a világszerte ismert Ocean Drive-on Miamiban. Amikor visszatért Európába, számos kiállításon lehetett megcsodálni műveit.  Néhány éve olyan neves cégek számítanak megrendelői körébe, mint a Tom Tailor, Ferrari, BMW, Lamborghini, Hilton Hotel, Mc Donalds és a Deutsche Bahn AG. Rendszeresen készít projekteket olyan prominens személyiségek számára, mint Rafael van der Vaart, Paris Hilton, Rudolpho Esteban Cardoso, Albert von Thurn und Taxis, Victoria Beckham, Ralf Schuhmacher, Hans-Dietrich Genscher és Dirk Nowitzki, csak hogy párat említsünk közülük. 

René Turrek decemberben megbízást kapott a még csak 21 éves Viktoria Rebensburgtól, aki 2010 elején a vancouveri olimpián óriásszlalomban világbajnok lett.  Turrek azt a feladatot kapta, hogy Viktoria sísisakjának designját tervezze meg.  A sisak most mattfehéren pompázik, rajta különböző zöld színtónusokban és szürke árnyalásokkal szlalomkanyarok stilizált mintája látható. A sisak tökéletesen illik a kivételes képességű síelőnő síruhájához. René Turrek a kornwestheimi SATA-nál fújta le a sisakot.  René Turrek már néhány éve egyre gyakrabban nyúlt a szórópisztolyhoz, hogy ilyen speciális hatású filigrán vonalakat és árnyékokat tudjon elérni. 

2011-ben René Turrek további projekteket fog megvalósítani a SATA-nál. Ennek keretében például egy Volkswagen Bulli T1-t fog megformázni a „Relentless“ energiaital márkának. A cél az, hogy ezt az autót a „világ leggyorsabb bárpultjaként“ juttassák be a Guiness rekordok könyvébe.

Erről következő hírlevelünkben olvashatnak még bővebben!